برنامه ریزی اولویت ها
برنامه ریزی اولویت ها
مردم به متوسط ها توجه ندارند. رستوران های ضعیف و عادی را دوست ندارند. حوصله ی دیدن فیلم های چرند و مبتذل را ندارند. استخدام کنندگان هم افراد متوسط را استخدام نمی کنند. کسی نمیگوید: “بیایید این قرار داد را با شرکتی امضا کنیم که کارش معمولی و متوسط است.”
اگر در حال حاضر دقیقا نمی دانید در چه زمینه هایی از توانمندی برخوردارید، بهتر است در زمینه برنامه ریزی اولویت ها برخی از سوالات زیر را بررسی کنید.
- آزمون و خطا: چیزی به اندازه ی شکست و موفقیت به شما نمی آموزد برای اینکه موفق شوید، باید خطر شکست را بپذیرید.
- مشاوره با دیگران: از دیگران بخواهید کارتان را ارزیابی کنند. این کار همیشه به سود شما تمام میشود دقت کنید کسانی را انتخاب نمایید که از قبل برایتان برنامه ای نداشته باشند و صرفا بخواهند به شما کمک کنند.
- آزمون های شخصیت: استفاده از آزمون های شخصیت میتواند به شما کمک فراوان کند.این آزمون ها به شما کمک میکنند تا از نقاط قوت و ضعف خود آگاه شوید.
- تجربه شخصی: با تکرار کار ها متوجه می شوید که کاری را چقدر خوب انجام می دهید. توجه داشته باشید : تجربه همیشه بهترین آموزگار نیست _ تجربه ارزیابی شده است که بهترین آموزگار است.
خردمند کسی است که انرژی خود را صرف کاری که برای آن مناسب نیست نمی کند.از او خردمند تر کسی است که از جمع کارهایی که در آنها تبحر و مهارت دارد، بهترینشان را انتخاب می کند. هرچه بیشتر در منطقه ی توانمندی خود باقی بمانید، بهره وری بیشتری خواهید داشت و بهتر میتوانید به قابلیت های خود دست پیدا کنید.
توجه به نظم و ترتیب اولویت ها
یکی از چیزهایی که بعد از تصمیم گیری درباره ی اولویت هایم به سرعت متوجه شدم، این بود که اولویت ها به آسانی جا عوض می کنند. به همین دلیل لازم است که اولویت های خود را مرتب مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهید.توصیه من تکرار این جمله است.من همه روزه با توجه به اولویت هایم کار می کنم.اما این یعنی چه؟ میتوانم به پنج نکته اشاره کنم:
همه روزه اولویت هایتان را ارزیابی کنید
اولویت ها ثابت باقی نمی ماند. باید همه روزه اولویت های خود را از نو بررسی و تحلیل کنید.چرا؟ به این دلیل که اوضاع مرتب تغییر می کند. در نتیجه روش انجام دادن کار ها هم تغییر میکند.ارزش های شما معمولا ثابت باقی میماند.اما این که برای رعایت آنها چه کار هایی را زودتر باید انجام دهید تغییر میکند.از این رو باید انعطاف کافی داشته باشید.
اوقات خود را به دقت برنامه ریزی کنید
کارهای مهمی را که باید بکنید روی برگه بنویسید. حالا با توجه به اهمیت این کار ها ، آنهارا به ترتیب شماره گذاری کنید. حالا این برگه را در جیبتان بگذارید. فردا اول وقت برگه را از جیب خود بیرون بیاورید و به کار شماره 1 نگاهی بیاندازید .به بقیه نگاه نکنید .تنها به عدد 1 نگاه کنید. این اقدام را شروع کنید و آنقدر به کارتان ادامه دهید تا این کار به انتها برسد. بعد به سراغ مورد دوم و سپس مورد سوم بروید. نگران نباشید اگر تنها به یک یا دو مورد رسیدگی کردید. شما روی مهم ترین موارد کار کرده اید. اگر از روش های دیگری هم استفاده می کردید، نمی توانستید همه را تمام کنید.
اگر می خواهید موثر باشید، باید به برنامه ریزی توجه کنید. من شخصا در مواقعی از برنامه ریزی های چهل روزه استفاده می کنم. در هر روزکاری هم در هر ساعت مشخص است که چه کارهایی باید انجام بدهم. به ندرت اتفاق می افتد که صبح از خواب بیدار شوم و ندانم که تا پایان روز چه کارهایی را باید انجام دهم. حتی روزهای تعطیل هم از این قاعده مستثنی نیست.
برنامه خودرا دنبال کنید
وقتی میگوییم برنامه ای را که ریخته اید دنبال کنید منظورم این نیست که هوشتان را زیر سوال ببرم. اغلب مقامات بلند پایه سازمانها و شرکت ها تا اواسط عصر به مهمترین کارهایشان رسیدگی نمیکنند چرا؟ به این علت که اغلب آن ها ابتدا کارهای ساده و بی اهمیت را انجام میدهند تا به احساس موفقیت و اعتماد به نفس برسند.
“کارهای مهم نباید فدای کارهای کم ارزش شوند”
اگر زندگیتان را اولویت بندی و روزتان را برنامه ریزی نمایید اما مطابق این برنامه ریزی کار نکنید نتایج کارتان مشابه کسانی خواهد بود که اصلا برنامه ریزی و اولویت بندی نمی کنند.
ازاینکه این مطالب را خواندید خوشحال هستید؟
می توانید هم اکنون مشتری مطالب سایت شوید تا جدیدترین مطالب سایت برای شما ایمیل شود. لطفا روی تصویر زیر کلیک کنید.
هرکاری را که امکانش وجود دارد به دیگران تفویض کنید
هنگام تفویض اختیار میتوان اشخاص را به دو دسته تقسیم کرد: چسبنده ها رها کننده ها. چسبنده ها حاضر نیستند کاری را که مهم می پندارند به دیگران تفویض کنند. هدف آن ها کمال طلبی است .اما رها کننده ها به سرعت کارهارا واگذار میکنند و برایشان مهم نیست که کار خوب انجام میشود یا نه. هدفشان این است که کار از روی میزشان برداشته شود.
شما معیار های درست و مناسب تفویض اختیار کردن را چگونه پیدا می کنید؟
چه زمان باید کاری را به دیگران محول کرد و چه زمانی نباید این کار را انجام داد؟ من از روش زیر استفاده میکنم. اگر کسی بتواند کاری را که من انجام میدهم تا 80% به خوبی من انجام دهد آن را به او واگذار میکنم و اگر به ان ها انگیزه بدهم و تشویقشان کنم به تدریج بر کیفیت کار خود می افزایند.
امروز در گروه من کسانی وجود دارندکه کارها را به مراتب بهتر از من انجام میدهند.
آن ها زمینه هایی را که من در آن ها ضعیف هستم جبران میکنند. مرا به اندازه ای ارتقا میدهند که به تنهایی هرگز نمیتوانم تا آن اندازه اوج بگیرم.به من امکان میدهند با توجه به اولویت هایم کار کنم.
همه روزه روی اشخاص مناسب سرمایه گذاری کنید.
در زمینه رعایت اولویت ها میخواهم به موضوع دیگری اشاره کنم و آن اولویت بندی چگونگی صرف وقت با دیگران است.
شما چگونه تصمیم میگیریدکه با چه کسانی صرف وقت کنید؟ مطمئنا میخواهید با همه ادب و نزاکت حرف بزنید. میخواهید با همه رابطه مثبت و خوبی داشته باشید..اما نباید با همه به یک اندازه صرف وقت کنید.
من در زمینه سرمایه گذاری در زمان به نکات زیر توجه مبکنم.
- ارزشی که برای گروه دارد
- توانمندی های ذاتی
- مسئولیت
- قابلیت های بالقوه
- مرشد بودن
اگر می خواهید متمرکزتر عمل کنید و اثربخشی تان افزایش یابد، زندگی تان را اولویت بندی کنید و همه روزه این اولویت ها را اعمال نمایید.
شما بعد از خواندن این مقاله ارزشمند برنامه ریزی اولویت ها : تجربه های ارزشمند خود را در این زمینه با همه دوستداران ذهن ایده آل درمیان بگذارید.
شما در زمینه برنامه ریزی اولویت ها چه تجربیاتی دارید؟
با توجه به علم و اطلاعاتی که از این مقاله برنامه ریزی اولویت ها بدست آوردید چه اقداماتی را بلافاصله انجام خواهید داد؟
با ما در قسمت نظرات همراه باشید…
برای دیدن دانلودهای رایگان، مقالات و محصولات انگیزشی در زمینه روانشناسی ، موفقیت ، دانلود فایل صوتی ، دانلود کتاب صوتی ، و همچنین خرید و دانلود کتابهای صوتی به وب سایت ذهن ایده آل مراجعه نمایید.
مهدی سجودی
مدیر وبسایت ذهن ایده آل
دیدگاهتان را بنویسید